امیری|به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در این نشست گفت: اهالی رسانه با مقایسهای اجمالی متوجه تفاوت عملکرد اداره کل کتابخانههای عمومی در ۲سال گذشته میشوند.
شاید از مهمترین نمونهها همین فضای کتابخانه مرکزی باشد که در مقطعی بهعنوان یکی از بحرانهای مهم مشهد و یک پروژه زمینمانده تلقی میشد که این مسئله با همت دستاندرکاران از جمله شهردار مشهد و شورای اسلامی شهر و همچنین تلاش استاندار وقت حل شد.
حجتالاسلام علیاکبر سبزیان همچنین از پروژههای قدیمی یاد کرد که در ۲ سال گذشته به مرحله اجرا رسیدند.
بهگفته او پروژههای نیمهتمام مختلفی در شهرهای استان وجود داشت که بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی آنها میگذشت، اما همچنان ناتمام بودند که اکنون به نتیجه رسیدند.
حجتالاسلام سبزیان از افتتاح ۷ کتابخانه عمومی در استان در هفته کتاب خبر داد و یادآور شد: الان وقتی میگوییم کتابخانه، منظور فضایی مشخص و فقط با بخشهایی مانند امانت کتاب، مخزن و… نیست، بلکه اکنون کتابخانههای عمومی باید حکم دانشگاه یا فرهنگسراهای اجتماعی را برای مردم داشته باشند. بنابراین مردم مطمئن باشند با احداث این کتابخانهها تمام نیازهای دانشی و اطلاعاتی آنها برطرف خواهد شد.
او با بیان اینکه فعالیتهای ترویجی در کتابخانههای عمومی استان در ۲ سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، افزود: امسال رتبه برتر را در جشنواره کتابخانه رضوی به دست آوردیم که نشان از تلاش کتابداران و فعالیت کتابخوانی مردم دارد.
او در ادامه صحبتهایش به تلاش کتابداران نیز اشاره کرد و گفت: در شرایط کرونا که بسیاری از مراکز و فعالیتها تعطیل است، کتابداران ما از طریق فعالیت در فضای مجازی تلاش کردند تا با تولید برنامه، برگزاری نشستهای مجازی و معرفی کتاب، کتابخانههای عمومی را به خانههای مردم ببرند.
بهگفته او براساس بازخوردهایی که از فضای مجازی دریافت شده است، میتوان ادعا کرد مردم در این مدت کرونا کتابخوانتر شدهاند.
او همچنین از اهالی رسانه خواست تا با اخبار و گزارشهایشان از مسائل و کمبودهای مربوط به کتابخوانی، در برطرفکردن کمبودها مشارکت کنند.
«سال ۹۸ گزارشی در یکی از رسانهها سبب شد متوجه شویم محدوده رسالت مجموعه فرهنگی و کتابخانه عمومی ندارد، بر همین اساس تلاش کردیم و کتابخانهای در خور شأن اهالی آن منطقه ایجاد کردیم که اکنون پاتوق نوجوانان و جوانان علاقهمند به دانایی است».
او با اظهار امیدواری برای محققشدن شعار «خراسان رضوی، استان کتاب دانایی و زندگی»، از مجمع خیران توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نیز تشکر کرد که اولینبار با اهدای یک کتابخانه سیار به نهاد کتابخانههای عمومی سبب استقرار یک کتابخانه سیار در حاشیه شهر مشهد شد.
سبزیان افزود: این کتابخانه سیار امروز در حاشیه شهر مشهد خدمات فرهنگی به مردم میدهد. جالب است بدانید کتابخانه سیار نقش ۱۰ کتابخانه ثابت را ایفا میکند و از این نظر اهمیت زیادی دارد. در هفتههای آینده ۳ کتابخانه سیار دیگر را با کمک مجمع خیران توسعه کتابخانهها در حاشیه شهر احداث خواهیم کرد و ۵ کتابخانه دیگر هم تا پایان سال در مناطق حاشیهای شهر یا روستاهای بدون کتابخانه عمومی در استان راهاندازی خواهد شد.
سبزیان همچنین با تشکر از محمدرضا کلائی، شهردار مشهد، اعلام کرد: با همکاری شهرداری و خیران قرار است ۱۰ کتابخانه عمومی با متراژ ۲۸۰ متر تا پایان سال احداث شود.
او همچنین از راهاندازی ۲ کتابخانه عمومی در قطارشهری و ایستگاههای دانایی در ایستگاههای آتشنشانی یاد کرد و افزود: این طرحها زیر سایه طرح مشارکتی «شهروند کتابخوان» اجرا خواهد شد.
بر اساس گفتههای سبزیان، اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی سعی میکند تا پایان سال، ۲۸ پروژه نیمهتمام در این مجموعه را به پایان برساند: امیدواریم با همکاری و همت دیگر ارگانها این پروژهها را که برخی از یک دهه پیش نیمهتمام ماندهاند، به سرانجام برسانیم.
در پایان این نشست از ۲ طرح مشارکتی میان شهرداری مشهد و اداره کل کتابخانههای عمومی رونمایی شد.